Bloeien in mei

Van Sportarts naar Yogadocent – Ontdek de Kracht van Verandering

Voel je je vastgelopen in je huidige situatie? Verlang je naar verandering, maar weet je niet hoe je die moet realiseren? In deze blog deel ik mijn persoonlijke verhaal van sportarts naar yogadocent en laat ik zien hoe je je dromen kunt waarmaken en kunt bloeien. Klik op de onderstaande links om snel naar de hoofdstukken te gaan die je het meest aanspreken:

Hoe kom je erachter wat je wilt?

Ken je dat gevoel? Je voelt dat je iets anders wilt, maar je kunt er niet precies de vinger op leggen. Je ervaart onrust en ongemak, maar weet niet waarom. Vaak komt dit doordat we ons identificeren met wat we doen en ons veilig voelen bij het bekende. Alles wat nieuw en anders is, kan eng zijn, waardoor we geneigd zijn om bij het vertrouwde te blijven.

Zelf heb ik dit ervaren toen ik nog als sportarts werkte. Ik voelde dat ik iets anders wilde, maar kon het niet precies plaatsen. Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd, zonder te weten wat ik daarna wilde doen. Deze beslissing gaf me de ruimte om te ontdekken wat echt bij me past. In het niets ontstonden nieuwe ideeën, alsof er een deurtje werd geopend naar mijn innerlijke ‘ik’.

Het eerste wat je nodig hebt om te weten wat je wilt, is stilte. We denken vaak dat we hard moeten nadenken over wat we willen, maar we slaan de belangrijkste stap over: even helemaal niets doen! Dit klinkt simpel, maar is vaak het moeilijkste wat er is.

Kun jij in stilte zijn?

Hoe vaak ben je echt in stilte? Zoek je weleens de stilte op, buiten in de natuur of binnen? Vaak geven we dingen meteen een label: prettig of onprettig, plezierig of pijnlijk. Hierdoor zien we de situatie niet meer zoals die echt is. Wat als je nu eens alleen kijkt en luistert, zonder te oordelen?

Yoga helpt je hiermee in het ‘echte’ leven. De verschillende houdingen, soms vreemd of ongemakkelijk, leren je omgaan met ongemak. Als je ze meteen als ‘onprettig’ bestempelt, sluit je jezelf af voor de ervaring. Sta open voor het ongemak, ontdek waar je spanning of stijfheid voelt, en leer hiermee om te gaan. Soms kun je de spanning loslaten, en soms ontdek je dat je de houding kunt aanpassen om deze comfortabeler te maken.

Hoe kun je je verlangen laten bloeien?

Je weet wat je wilt, maar het lukt je niet om je verlangen tot leven te brengen. Waarschijnlijk heeft je onderbewustzijn angst voor het onbekende. Je blijft liever bij het vertrouwde. Om dit te veranderen, moet je patronen doorbreken en gewoontes aanpassen die je acties in stand houden.

In mijn yogalessen en privésessies nodig ik je uit om te voelen hoe het in jou en in je lichaam is. Verbinding maken met je lichaam kan de deur openen naar jezelf. Ervaren dat je spanning vasthoudt, geeft ruimte om deze spanning los te laten en kan je verbinden met de reden dat je spanning vasthoudt. Wat doe je wel en zou je liever niet willen doen? Wat doe je niet en zou je graag wel willen doen?

Bloeien in mei

Van Sportarts naar Yogadocent – Ontdek de Kracht van Verandering

Voel je je vastgelopen in je huidige situatie? Verlang je naar verandering, maar weet je niet hoe je die moet realiseren? In deze blog deel ik mijn persoonlijke verhaal van sportarts naar yogadocent en laat ik zien hoe je je dromen kunt waarmaken en kunt bloeien. Klik op de onderstaande links om snel naar de hoofdstukken te gaan die je het meest aanspreken:

Hoe kom je erachter wat je wilt?

Ken je dat gevoel? Je voelt dat je iets anders wilt, maar je kunt er niet precies de vinger op leggen. Je ervaart onrust en ongemak, maar weet niet waarom. Vaak komt dit doordat we ons identificeren met wat we doen en ons veilig voelen bij het bekende. Alles wat nieuw en anders is, kan eng zijn, waardoor we geneigd zijn om bij het vertrouwde te blijven.

Zelf heb ik dit ervaren toen ik nog als sportarts werkte. Ik voelde dat ik iets anders wilde, maar kon het niet precies plaatsen. Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd, zonder te weten wat ik daarna wilde doen. Deze beslissing gaf me de ruimte om te ontdekken wat echt bij me past. In het niets ontstonden nieuwe ideeën, alsof er een deurtje werd geopend naar mijn innerlijke ‘ik’.

Het eerste wat je nodig hebt om te weten wat je wilt, is stilte. We denken vaak dat we hard moeten nadenken over wat we willen, maar we slaan de belangrijkste stap over: even helemaal niets doen! Dit klinkt simpel, maar is vaak het moeilijkste wat er is.

Kun jij in stilte zijn?

Hoe vaak ben je echt in stilte? Zoek je weleens de stilte op, buiten in de natuur of binnen? Vaak geven we dingen meteen een label: prettig of onprettig, plezierig of pijnlijk. Hierdoor zien we de situatie niet meer zoals die echt is. Wat als je nu eens alleen kijkt en luistert, zonder te oordelen?

Yoga helpt je hiermee in het ‘echte’ leven. De verschillende houdingen, soms vreemd of ongemakkelijk, leren je omgaan met ongemak. Als je ze meteen als ‘onprettig’ bestempelt, sluit je jezelf af voor de ervaring. Sta open voor het ongemak, ontdek waar je spanning of stijfheid voelt, en leer hiermee om te gaan. Soms kun je de spanning loslaten, en soms ontdek je dat je de houding kunt aanpassen om deze comfortabeler te maken.

Hoe kun je je verlangen laten bloeien?

Je weet wat je wilt, maar het lukt je niet om je verlangen tot leven te brengen. Waarschijnlijk heeft je onderbewustzijn angst voor het onbekende. Je blijft liever bij het vertrouwde. Om dit te veranderen, moet je patronen doorbreken en gewoontes aanpassen die je acties in stand houden.

In mijn yogalessen en privésessies nodig ik je uit om te voelen hoe het in jou en in je lichaam is. Verbinding maken met je lichaam kan de deur openen naar jezelf. Ervaren dat je spanning vasthoudt, geeft ruimte om deze spanning los te laten en kan je verbinden met de reden dat je spanning vasthoudt. Wat doe je wel en zou je liever niet willen doen? Wat doe je niet en zou je graag wel willen doen?

Overgaan tot actie

Wil je verandering en je dromen waarmaken? Neem de tijd om in stilte te zijn en luister naar je innerlijke zelf. Door patronen te doorbreken en je bewust te worden van wat je echt wilt, kun je je verlangens laten bloeien. Laat hatha yoga en mij je hierbij helpen. Schrijf je vandaag nog in voor een proefles en begin met het waarmaken van je verlangen.